Ars Sacra hírek

„Égi és földi dimenziók határán.”

A kiállításon daganatos betegséget átélt amatőr festők ikonjai láthatók.

Különleges kiállításra hívjuk Önöket! A terápiás céllal indult ikonfestő csoport tagjai mindannyian daganatos betegségen estek át. Célunk- az ikonfestés szigorú szabályait betartva- nem a magas művészeti produktum létrehozása, hanem az alkotás folyamatából és annak eredményéből adódó öröm, az ikonfestés gyógyító erejének megtapasztalása.

 

„Égi és földi dimenziók határán.” A kiállításon daganatos betegséget átélt amatőr festők ikonjai láthatók. 

 

Négy éve alakult csoportunk tagjai mindannyian komoly daganatos betegségen estek át vagy hozzátartozóikat ápolták. A terápiás céllal induló ikonfestő tanfolyamot a Rákellenes Liga keretein belül hirdettük meg, a Vojtecha anya nevet idén kaptuk egy szentéletű, cseh Irgalmas nővér után. Ikonjaink az ikonfestés szigorú szabályait betartva készülnek, de célunk nem a magas művészeti produktum létrehozása, hanem  az alkotás folyamatából és annak eredményéből kapott öröm, az ikonfestés gyógyító erejének a megtapasztalása.

 

„Tudjuk, hogy a szenvedésből türelem fakad, a türelemből kipróbált erény, a kipróbált erényből reménység.” Kiállításunkon daganatos betegséget átélt amatőr ikonfestők munkái láthatók. Az ikonfestő „Isten keze”, Ő irányítja, nincs mitől tartania annak, aki hittel, türelemmel, alázattal fog munkához.

                                                                                                                                        
Róm 5.5
A remény pedig nem csal meg, mert a nekünk ajándékozott Szentlélekkel kiáradt szívünkbe az Isten szeretete.

 

A lazaristák aktív missziós munkát folytattak a plébániákon egészen 1950-ig, amikor a kommunista uralom feloszlatta a rendet. Tagjai negyven éven keresztül szétszórattatásban éltek, a Ménesi úton lévő kápolnából garázs lett… Kunay Viktor és Barta Szabolcs lazarista atyák mesélnek az érdeklődőknek.

 

Képekben

További cikkeink

Szent László év kapcsán

Gondolatok Szent Lászlóról.

Budapestért díj.

Megkaptuk a Budapestért díjat!

EFFE minősítés

Az idei évben ismételten megkaptuk az EFFE minősítést.

Nyitott templomok napja

Idén komoly meglepetésekkel várjuk a nyitott templomok napján.